maanantai 8. heinäkuuta 2013

Aitaelementtejä

Aurinkoista maanantaita!

Neljä työpäivää jäljellä - neljän viikon lomaan :) Olen vasta pari kuukautta sitten vaihtanut työpaikkaa, vaikkakin sama työnantaja on säilynyt, mutta kumminkin intoa uudessa työssä on edelleen niin paljon, että toisaalta ei malttaisi jäädä lomalle ja toisaalta taas lomaa odottaa jo paljon. Mutta eiköhän se loma hyvää tee. Onpahan aikaa ainakin lapsille ja saa väkertää kaikessa rauhassa pihan ja talon kimpussa. Ja toivottavasti enemmän aikaa myös tänne! :)

Mies on väkertänyt tänään ahkerasti aitaelementtejä. Meiltä tosiaan löytyy kultainen noutaja, joten on kiva että se voi olla rauhassa vapaana takapihalla.


Tuossa ne nyt on siistissä pinossa, odottaa vielä viidentoista aitaelementin valmistumista ja sitten paikalleen laittoa. Hiekkalaatikon mies väsäsi viikonloppuna, siihen täytyy nyt vain hankkia suodatinkangas pohjalle ja hiekkaa. Aikamoiselta ryteiköltä tuo leikkimökin takunen vielä näyttää. Kaupungin pitäisi se kuulemma jossain vaiheessa tulla siistimään, meidän raja kulkee reilun metrin päässä leikkimökin takana.


Sillä että noi aidat väsää itse säästää kyllä yli puolet. Aitaelementti on tehty valmiista mallista, mikä maksaa 66€/kpl. ja mies laski että näin itse tehtynä ilman työnhintaa tietenkin tulee se maksamaan noin 27€/kpl. Tuossa saa hyvän säästön jos viitsii itse väkertää. :)

Nurmikko on aika lohduttoman näköinen. Olen nyt lisännyt uutta multaa ja siemeniä ja yrittänyt korjailla sitä paikoista mistä se ei lähtenyt kovin lennokkaasti kasvamaan. Kaikki rikkaruohot sen sijaan kyllä ovat kasvaneet mainiosti. Tässä yksi vinkki kaikille rakentajille: älkää säästäkö mullassa! Näitä rikkaruohoja repiessä on tullut monesti mieleen, että miksi se Kekkilän multa maksoi 28€/m3 ja tämä meille tuotu multa 11€/m3... Iso hintaero kyllä, mutta luulenpa että laadulla on eroa myös!

Kuvat on otettu iltahämärällä. Päivä taas venyi pitkälle iltaa, ennen kuin malttoi lopettaa puuhaamisen ulkona. Nyt täytyy kuitenkin ruveta nukkumaan, jotta vielä jaksaa tämän viikon töissä!

                                                        - JSEi kommentteja:

Lähetä kommentti