perjantai 29. elokuuta 2014

Maidoton ja gluteeniton ruokavalio

Heippahei!

Jos täällä blogin lukijoissa on henkilöitä jotka ovat maidottomia ja viljattomia, niin haluaisin kuulla teidän lempiruoat, jotta saisin vinkkejä meidän Severille.
Poika on nimittäin kärsinyt pitkään vatsavaivoista. Laktoosi-intorelanssi ei ole kyseessä, mutta nyt on syytä epäillä että maitoproteiini aiheuttaa ongelmaa... Samalla kaverilla on myös viljat pois, joten ruokavinkkejä otetaan vastaan! :) Tarkoitus on pääsääntöisesti että koko perhe syö samaa ruokaa. Myös pelkät viljattomat ja maidottomat voivat antaa vinkkejä, voin sitten soveltaa toisen osa-alueen puolelle jotain sopivaa.





Joten vinkit kehiin, jotta saadaan jatkossakin maistuvaa ruokaa meidän pienelle ja 
sopivasti vaihtelua!:)


                                                        -  JS 

5 kommenttia:

  1. Meidän neidillä on kananmuna- ja maitoallergiat.. "Samaa" ruokaa syö ku mekin (allergiaa aiheuttavat korvataan jollain ja laitetaan esim. uuniin vaan eri vuokaan), käytössä on kaurajuoma (Rainbow on neidin mielestä parhaimman makunen) ja kaurakerma (parhaat kauratuotteet mun mielestä Oatly-merkillä). Leivonnaisiin käytän Tofuttia (tuorejuusto-tyyppinen soijajuusto) ja "kermavaahdoksi" vispautuva Soya (Sunnuntai vaniljakastike kannattaa kiertää kaukaa, ihan kamalaa!)

    Vilja on helppo korvata gluteenittomilla tuotteilla, esim. makaronilaatikkoon kaikille sama liha, allergiselle gluteeniton makaroni ja (muna)-kaurakerma.

    Soveltamisella onnistuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! Täytyykin kokeilla tuon Oalty-merkin tuotteita. Tämänkin löytämiseen olisi voinut mennä aikaa :)
      Sekä hyvä vinkki myös tuon vanilijakastikkeen suhteen. Meillä pojalla lemppariherkku on omenakaurapaistos, minkä voin tehdä nyt sitten hänen omaan puurojauheeseen, mutta ostankin vanilijakastikkeen tilalle tuota mainistemaasi "kermavaahtoa" :)

      Poista
    2. Oatlylta löytyy myös loistavan makunen vaniljakastike, taitaa olla nykyään kellertävä/vaalea beige se paketti :)

      Poista
  2. Heippa, itse olen ollut noin kymmenen vuotta täysin maidottomalla ruokavaliolla. Meillä kotona mies + 2 v poika syövät samaa ruokaa kanssani. Syödään paljon keittoja (jauheliha, kana, pinaatti yms.) Pinaattikeiton teen yleensä kauramaitoon mutta soijamaitoon onnistuu yhtä hyvin. Erilaisia perunalaatikoita (lohi/jauheliha/kana) tehdään myös paljon, nesteenä sitten vaihtelevasti kaura-/soijamaitoa tai -kermaa. Myös perinteiset lasagnet/makaroonilaatikot onnistuu maidottomina erittäin hyvin. Pojalle maistuu hyvin myös tomaattinen jauhelihakastike sekä broilerin jauhelihaan tehty kastike.

    Maidottomia soija- ja kauratuotteita tulee onneksi jatkuvasti lisää.

    Komppaan edellistä sillä, että ehdottomasti parhaat kauratuotteet on Oatly-merkillä ja soveltamisella todellakin onnistut :)

    Katri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia vinkeistä! :)
      Aluksi ostin tuota soijamaitoa, mutta täytyypä ostaa nyt myös tuota kauramaitoa ja kokeilla sitä ruoanlaitossa, kuten juuri noita laatikkoruokia tehdessä.

      Tuo on kyllä totta, kun asiaan rupeaa perehtymään, niin viljattomia tuotteita kuten myös maidottomia tuotteita on yllättävän paljon. Mutta on myös tuotteita missä yllätykseksi saattaa löytyäkin maitoa, kuten esim. mehujäätelöt.

      Eiköhän tässä pikkuhiljaa opita laittamaan ruokakorin sisältöä uusiksi! :)

      Poista