perjantai 29. elokuuta 2014

Maidoton ja gluteeniton ruokavalio

Heippahei!

Jos täällä blogin lukijoissa on henkilöitä jotka ovat maidottomia ja viljattomia, niin haluaisin kuulla teidän lempiruoat, jotta saisin vinkkejä meidän Severille.
Poika on nimittäin kärsinyt pitkään vatsavaivoista. Laktoosi-intorelanssi ei ole kyseessä, mutta nyt on syytä epäillä että maitoproteiini aiheuttaa ongelmaa... Samalla kaverilla on myös viljat pois, joten ruokavinkkejä otetaan vastaan! :) Tarkoitus on pääsääntöisesti että koko perhe syö samaa ruokaa. Myös pelkät viljattomat ja maidottomat voivat antaa vinkkejä, voin sitten soveltaa toisen osa-alueen puolelle jotain sopivaa.





Joten vinkit kehiin, jotta saadaan jatkossakin maistuvaa ruokaa meidän pienelle ja 
sopivasti vaihtelua!:)


                                                        -  JS 

keskiviikko 27. elokuuta 2014

Muistot seinälle

Ihanaa keskiviikkoa!

Täällä meidän suunnalla on aurinko paistanut kivasti tänä iltana, vaikka ulkona ei kovin lämmin olekaan. Siellä on jo selkeästi sellainen syksyinen koleus. Mutta ei se mitään. Kynttilät, huovat, takan lämmitys, kirpeässä säässä ulkoilu sekä upean väriset puut pelastaa paljon :) Kyllähän tästä syksystä paljon hyvää löytyy kun vaan rupeaa miettimään.

Tänään projektissa on ollut kuvakollaasin suunnittelua makuuhuoneen ja käytävän seinille. Meillä on vielä aika tyhjät seinät, joten on kiva saada jotain valokuvia esille.



Näitä valokuvia kun on selaillut niin huomaa taas kuinka aika on kulunut hujauksessa. Lapsista tämän ajan kulun huomaa kaikista parhaiten (minähän en vanhene..kröhöm..). Muutamasta valokuvasta laitoin myös suurennoksen tilaukseen. Niitä vielä odotellessa. 

                             Mukavaa loppuviikkoa! Pari työpäivää vielä ennen viikonloppua....
         
                                                              - JS

P.S Tervetuloa uusille lukijoille! Kommentit ilahduttavat aina, sekä postaustoiveet! :)

tiistai 26. elokuuta 2014

Marshall

Heipparallaa!

Täällä tuli postiin tänään upea Marshall kaiutin! :) Tosiaan Soneralta saa nyt kaupan päälle tämmöisen ihan mahtavan kaiuttimen, jos tilaa uuden puhelimen ja päivittää samalla liittymän edullisesti. Ja tämä ei tosiaan ole mikään maksettu mainos! :D
Ystäväni hankki ensin tämmöisen ja suositteli minulle, jonka jälkeen tästä tuli päähänpinttymä meikäläiselle ja pakko se oli sitten hankkia. Edullisin puhelin on alle 200€ tai kuukausimaksulla 7€, minkä otin pojalleni ja laitoin kaappiin piiloon odottamaan joulua. Joten ei ollut puhelinkaan mikään turha ostos. Ja kaiutin maksaa gigantissa yli 400€, mutta hurjan hieno tämä onkin!



Soneralta saa nykyasiakaskin spotifyn puoleksi vuodeksi maksutta, jokaiseen liittymään. Sitten puhelimen voi yhdistää bluetoothin kautta tähän Marhalliin langattomasti tai sitten piuhalla ja varmat popit on taattu!

                                            Rytmikästä tiistaita muillekkin!! :)

                                                     - JS

maanantai 11. elokuuta 2014

Toinen kouluvuosi käyntiin!


Tänään lähti esikoinen toiselle luokalle.
Hieman jo varmemmin askelin kuin vuosi sitten. Ehkäpä ei enää jännittänyt niin kovasti.
Kyllähän se hänestä oli mukava kouluun jo mennä ja mukava itsellekin että arkii alkaa taas rullaamaan normaalisti.
 Käytiin ostamassa pojalle jo hyvissä ajoin koulutarvikkeita, kengät syksyä varten ja vähän uusia vaatteita. Muistan aina itsekin kuinka kiva oli mennä kouluun uusissa vaatteissa ja yleensä myös uuden repun kanssa. 



  Olen säästänyt lemon curd purkit. Ne on mun mielestä kivannäköisiä ja niihin voi laittaa kyniä tai jotain muuta pikkutavaraa.


                       Ulkona sataa ja on pimeää jo. Tuntuu että nyt se syksykin sitten alkoi.
    Täällä iltahämärissä olen nyt kontaktoinut pari kirjaa ja juonut teetä. En ole juonut teetä muutamaan kuukauteen, mutta jotenkin nyt heti kun tuli syksy-fiilis niin alkoi teekin taas maistumaan. Vaikka eihän tuolla ulkona vielä edes kylmä ole. :)

Leppoisaa viikkoa joka kotiin!

- JS

keskiviikko 6. elokuuta 2014

Herneitä!

Tsau!

Eilen poimittiin ensimmäiset herneet meidän pieneltä hernemaalta. Lapset oli innoissaan, koska saivat itse ne kylvää ja kylvö oli tuottanut tulosta :) 


   Ja hyvältähän ne myös maistui! 

Kasvimaalle pitäisi nyt myös käydä ostamassa mansikantaimia ja istuttaa me myös, jotta ensi kesänä päästäisiin nauttimaan myös oman maan mansikoista. 

          Aurinkoista torstaita! 

                      - JS

maanantai 4. elokuuta 2014

Ikkunaprojekti autotalliin

Maanantaita kaikille!

Tänään aloitettiin ikkunaprojekti, eli autotalliin/varastohuoneeseen teetettiin talon tyyliset ikkunat ja nyt ne on siihen asennettu.





              Laitan kuvaa heti kun on saatu ikkunalaudat ympärille kehystämään ikkunoita.


Rakennettiin tuonne terassin laidalle tuollainen suoja-aita myös, mikä on hieman kesken vielä. Eli se maalataan toki valkoiseksi, sekä sen eteen olen jo istuttanut kolme valkoista pensasruusua. Tarkoitus olisi vielä istuttaa pioneita ja jotain muuta kauniita kukkia, jotta kukkapenkistä tulisi oikein rehevä ja kaunis.
Tilasimme myös multaa tässä jokin aika sitten ja levitimme sitä nurmikolle ja teimme korjauskylvöä nurmikolle. Mutta eihän se mihinkään kasva tälläisillä helteillä. Toivottavasti syksyllä sitten :)


Tässä myös kuvaa istutuslaatikoista, mitkä mies tässä kesällä väsäsi minulle. Nämä on autotallin takana, kun sinne jäi pihassa sellainen "hukka-alue". Herneet alkaa olla syöntikypsiä ja yrtit ja kehäkukat on menestyneet myös hyvin :)

                                        Aurinkoista viikon jatkoa!!

                                                       - JS

perjantai 1. elokuuta 2014

Löytöjä

                        Ihanaa elokuun ensimmäistä perjantaita!! 


Oltiin eilen menossa kauppaan, niin ehdotin miehelle että koukkaappa Iskun tehtaanmyymälän kautta, mikä sijaitsee täällä Lahdessa. No hän kilttinä miehenä suostui pyyntöön ja käytiin siellä pyörähtämässä. Saldona kaksi aivan älyttömän kivaa mattoa, koko 200cm * 240cm ja hinta á 40€. Oikeasti hinta olisi ollut aivan ihan muuta... 

Tästä innostuneena tänään on siivoiltu koko kämppää ja 
sisustushuuma on taas ryöpsähtänyt valoilleen :D



Matot ovat siis samanlaisia. Tämä mikä on olohuoneessa on itseasiassa liila väritykseltään, eikä ollenkaan hassumpi. Kuvaan tämän vielä oikeassa sävyssä päivänvalon aikaan. 
Nyt kuvaaminen jäi auringon laskun aikaan.
Toinen matto on sininen ja se laitettiin pienimmän pojan makuuhuoneeseen. Siellä on myös tuunaukset menossa ja kuvia siitä vähän myöhemmin.

     Nytpä taidan palkita itseni punaviinilasillisella pitkän työviikon kunniaksi :) 

          Mukavaa viikonloppua joka kotiin!


-JS