maanantai 16. heinäkuuta 2012

Takka pohdintoja

Kokkolan asuntomessuilla ihastuin tähän Uuniseppien manttelitakkaan. Olin yrittänyt katsoa myös muita takkoja "silläsilmällä" mutta tämän voittanutta ei ole tullut esiin. Äsken sain myös tälle takalle hinnan ja se ei ehkä ollutkaan niin ihana ;)


(kuvat kopasattu Asuntomessujen sivulta)
Niin... Mitäs tykkäätte? Onko toi sen 12 000 € arvoinen? Nimittäin sellaisen tarjouksen tuohon takkaan sain, hormien kanssa asennettuna ja meillä oli kyllä budjetti vedetty takan ja hormien kanssa yht. 10 000€. Hmm..

Toinen vaihtoehto olisi tämä Uuniseppien Riekko 2,10 metrin korkuisena. Sen hinnaksi tulisi hormeineen päivineen 8500€, eli mahtuisi budjettiin, mutta ei lämmitä ehkä mun sydäntä yhtäpaljon kuin tuo ensimmäinen ;)
Tässä pohdittavaa. Asennusaika on kuitenkin väh. 5 viikkoa, joten päätöksiä pitäisi ruveta muutaman viikon sisällä synymään...

                                                        - JS
11 kommenttia:

 1. Kuulostaa kyllä aika kalliille. Meille tulossa iso takkaseinä manttelilla, mantteli ja luukku on vielä hinnatta, mutta kyllä pitäis budjetin riittää. Se siis sama kuin teillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, täytyy kysyä vielä muista firmoista että mitä kustantaa. Kiitos sinulle kommentista!! Olin juurikin ajatellut saavani tuollaisen kympillä :)

   Saanko kysyä mitä kautta olette takan hankkineet vai muuraatteko sen itse?

   Edit:
   Selailinkin Catherine postauksiasi taaksepäin ja löysin jutun missä kerroit teidän takkamaestrosta :) Kyllä teille tulee upea talo!!

   Poista
 2. Suosittelen myös etsimään takkaa muualta, meille tulee kiertoilmamanttelitakka aidolla marmorimanttelilla ja isolla hissiluukulla Suomen Sisustustakka Oy:stä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kuulostaa hienolta! :) Kiitos vinkistä, kävin kattelemassa kotisivuja ja täytyy soitella heillekkin!

   Poista
 3. Moikka.

  Minäkin ihastuin Auroraamme rakentaessa juuri tuohon takkaan. Meille kuitenkin teki suuren takan takkamuurari. Takka on oikeastaan kokonaan yksi olohuoneen seinä, joka sitten rapattiin ja maalattiin tunto (kivi) maalilla tasaiseksi. Tasoituksien jälkeen ostimme erikseen kuvassa olevan takkaluukun ja valoimme kipsistä juuri samanlaisen manttelin sen ympärille. Tuli todella hienon näköinen! :)

  T. Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa todella upealta! :) Itsekin olen ajatellut sitä seinän pätkää takan takana että se rapattaisiin!

   Kyllä nyt täytyy hankkia joku takkamuurari raksalle tekemään kustannusarviota. Jos tiedätte jonkun hyvän muurarin Päijät-Hämeen alueella, ottaisin mielelläni tiedon vastaan!

   Poista
 4. Harmillisesti meidän muurari taitaa asustella Torniossa ja sieltä teidän suunnalta en osaa ketään nimetä :).
  Meillä tuli takalle hintaa yhteensä n. 3000 euroa (luukkuineen, rappauksineen kaikkineen), mutta tämä taisi olla ns. hyvävelikauppa, koska muurari on mieheni ystävä.

  Toivottavasti löydätte hyvän muurarin ja saatte toteutettua takkatoiveenne! :)

  T. Minna

  VastaaPoista
 5. Moikka!
  Nyt vasta bongasin blogisi. JOs takka-asia on ajankohtainen, niin meille Kannustaloon teki Takkatiimi Kari Routelin. Asuu Helsingissä (entisillä Sipoon mailla) mutta tekee koko Suomea. tehnyt paljon manttelitakkoja Kannustaloihin ympäri Suomea. Meillä häneltä valkoinen marmorimantteli ja mahtui koko juttu sinun budjettiisi. Onnea projektiin! Tuula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,
   Kiitos kovasti vinkistä. Kiva kuulla että on mahdollista toteuttaa tuollainen manttelitakka meidän budjettiin, joten ehkä budjettia ei tarvitsekkaan venyttää takan kohdalla :)
   - Jenni

   Poista
 6. Hei! Löysin blogisi googlettamalla kyseistä manttelitakkaa. Olen ihastunut myös samaan Uuniseppien takkamalliin, ja pohdin kuumeisesti vaihtoehtoja sille. Sain Turusta saman hinnan manttelitakalle piippuineen päivineen, ja sen verran suolainen se on, että jää meiltä hankkimatta. Minnan kommentti muurarista + kipsivaluisesta manttelista kuulostaa hyvältä. Onneksi omassa taloprojektissamme on vielä hyvin aikaa miettiä... Odotan mielenkiinnolla mihin tai miten toteutettuun takkaan päädytte! -Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,
   Olemme päätyneet nyt siihen ettemme ota Uunisepiltä manttelitakkaa, vaan muurautamme sellaisen. Tulee tosiaan edullisemmaksi. Meillä on muurari, joka muuraa tällähetkellä meidän kostean tilan seiniä ja hänen kanssaan todennäköisesti lyödään lukkoon myös takan teko. On muurannut monia takkoja ja juuri tutuillemme yhden. Pitää vain löytää jostain sellaista kiveä mitä uunisepät käyttivät takassaan. Yritän kirjoitella useammin nyt ja päivitellä projektin edistymistä! :)

   Poista