tiistai 29. toukokuuta 2012

Maaleja


Taloon ollaan yritetty löytää sopivan väristä maalia. Kriteerit on ollut mulla että haluan harmaan sävyn, mikä ei saa olla liian haalea, muttei liian tummakaan ja saa hieman taittua siniseen, muttei liikaa. Kuulostaako helpolta? :) Se ei ole nimittäin ollut sitä. 

Värit mitä olen kaupassa valinnut on näyttänyt niissä pienissä lapuissa hyvältä, 
mutta seinällä taas ei sitten siltä kun olin ajatellut.
Tässä jotain esimerkkejä sävyistä ja ne on tosiaan ollut mielestäni värikartoissa "puhtaan harmaita".
Tuo valkoinen nurkkalauta vaan naputettiin tuohon hetkeksi kiinni, jotta saisi kontrastia. Ei ole jäämässä ihan noin.
Ylin sävy on Teknoksen NCS S 5000-N ja keskimmäinen sävy on "luoto" tikkurilalta ja alin sävy on Tikkurilan 613X.
Pahoitttelen hieman huonoja kuvia, mutta piti väistellä työmiehiä kuvia ottaessa. 
Vähän myös huonoa onnea on meillä nyt sattunut matkanvarrelle, sillä tontillemme toimitettiin väärän väriset kattotiilet ja emme ole päässeet vielä kattotöitä aloittamaan. 
Sekä pystytyksessä kävi pari pientä juttua. Mutta oli oletettavissa että rakennusaikana tulee pieniä vastoinkäymisiä ja toivottavasti ne oli meillä nyt tässä ;)

- JS

9 kommenttia:

 1. Laita nyt vielä värikoodit, että mitä nuo maalatut harmaat on!

  Mekin tehtiin tänään koemaalauksia kaverin Auroraan ja harmaata täydellistä etsimme myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistatko mitä harmaata kokeilitte ja näyttikö seinässä myös harmaalta? Meinaa aiheuttaa "harmaita hiuksia" tämä harmaan maalin metsästäminen... :)

   Poista
 2. Tännekin kelpaa värikoodit, niin ei tarvitse kantapään kautta kokeilla kaikkea itse. :)

  Laitoin tuon meidän blogimme juuri julkiseksi, meillä siis se 2-kerroksinen Aurora viikon verran teistä jäljessä. :)
  http://aurinkolehto.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Muakin kiinnostaa värikoodit. Ja siellähän ollaan menty hyvin eteenpäin.

  VastaaPoista
 4. Ei ole helppoa kyllä noiden värien valinta. Sama homma meilläkin. Meillä ikkunalaudat yms. tehosteet tuli tumman harmaalla, ja se oli suht. helppo kun se tuli noihin ruukin tumman harmaisiin (RR23) oviin ja muihin tuotteisiin sopivaksi, mutta tuo vaalea. Meillä tuli nyt sitten tikkurilan 919x. Seinässä kyllä näyttää melkein valkoiselle, mutta jos valkoinen vieressä niin sitten kyllä selkeästi harmaa. Mutta vaikeaa tosiaan. Kokeiltiin myös tummempaa harmaata, mutta se ei sitten noiden tummien tehosteiden kanssa oikein käynyt.

  VastaaPoista
 5. Sori vain kun on kestänyt, oltu niin maalauspuuhissa. :)
  Eli meillä valkoiset osat tulee Teknoksen 7131 maalilla, mikä siis näyttää kyllä ihan valkoiselta, mutta taittaa ehkä hieman harmaaseen.

  Ja sitten se haastavampi, eli se harmaa. Olen kokeillut nyt neljää eri sävyä seinään ja tällähetkellä maalataan taloa Teknoksen NCS S 3000-N sävyllä, mikä ehkä vastaa eniten tuossa ensimmäisessä kuvassa olevaa keskimmäistä sävyä.
  Teemme sillä nyt ensimmäisen maalikerroksen ja katsomme sitten vaihdammeko vielä sävyä. Yritän laittaa huomenna kuvia. Siinä vain kävi niin että sekin maali näyttää ihan siniseltä vaikka pitäisi olla "harmaa". Sinänsä pientä sinisyyttä vastaa minulla ei oo mitään, mutta mielummin haluaisin "matan harmaan".

  Kuvassa oleva alin sävy on Tikkurilan 613X ja ylin sävy Teknoksen NCS S 5000-N. Nyt jos jollain on takataskussa hyviä puhtaita harmaan sävyjä otamme mielellään vastaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on siis sama tavoite ja samat kokeilut; mekin testattiin tota NCS S 3000-N:ää ja todettiin se liian siniseksi. :)

   Poista
 6. Meillä maalitestissä suosikiksi osoittautui Aurora-sävy (mikä on siis Rauhala-Aurora -kuvaston värikoodi siinä kuvaston ensimmäisillä sivuilla), sen sävy oli Teknoksen värikartalla NCS S 2502-Y.

  Meidän timpurin Aurora on maalattu juuri tuolla sävyllä, pyydä sähköpostilla (aune.rakentaja@gmail.com) kuva jos haluat nähdä miltä se näyttää isompana pintana, en viitsi sitä kuvaa laittaa omaan blogiini :-)

  Se oli mielestäni melko puhdas harmaan sävy, ei ainakaan heti tuntunut taittaivan oikein mihinkään suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sävyvinkistä! Yritän tänään keretä Terraan ostamaan pienen purkin tuota sävyä! :)

   Poista