tiistai 10. heinäkuuta 2012

Auroran kuulumisia

Ulkopuolelta katsottuna Auroramme on päivä päivältä valmiimpi. Yksi seinänpätkä on talossa vielä ilman ensimmäistä maalikerrosta. Katto on valmis, reunatiiliä lukuunottamatta. Kaikki tolpat on pystyssä, verhoukset tietysti puuttuu ja terassi ja ja... No onhan siinä vielä ulkopuolellakin hommaa, mutta hyvältä näyttää tähän mennessä! Katolla näette vielä pölyä, mitkä aiheutui kattotiilien sahaamisesta jiiriin. Eli näette myös sen että meilläpäin ei ole kunnolla satanut vaikka on luvattu sitä jo useampana päivänä!


     Nuo sahatut kattotiilenpalat tuossa maassa täytyisi allekirjoittaneen saada kerättyä pois. 

Tässä autotalli-varastorakennuksen pohjat. Huomenna on lattiavalu niin sillä talossa kuin täälläkin.
                                   Tietysti pikkumökin kuulumiset täytyy kertoa.
Niiden luvattujen rankkasateiden vuoksi pressut koristaa meidän mökin kattoa, kun siitä edelleen puuttuu ne kattohuovat. Myös toinen pylväs puuttuu edelleen, koska tehtaalla oli sahattu pieleen ja aikaa ei ole herunut miesväeltä nyt tämän tekoon. Itse sain mökin harmaat osat maalattua, ja nyt valkoiset osat odottelee käsittelyä, sekä sisäpuolelta viimeiset maalaukset. Poikien oma postilaatikkokin odottaa seinään kiinnitystä.

Tästä tulikin mieleen että olin saanut uusia lukijoita loman aikana, mukavaa! Tervetuloa kaikille!

                                                    - JS


4 kommenttia:

 1. Millä maalilla/värillä talonne on maalattu? Kaunis :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Maalisävy on Teknoksen NCS S-3000 N ja maali Teknoksen Nordica Eco.
  Aluksi vaikutti siltä että olisi liian sininen meidän makuun (kun haettiin harmaan sävyä), mutta silmä siihen on tottunut ja näillä näkymin maalataan toinenkin kerros samalla maalilla, eli jääpi meidän Auroran lopulliseksi sävyksi! :)

  VastaaPoista
 3. Hei,
  Ensin haluan kiittää sun edellisistä vastauksista minulle, on aina hyvä seurata näitä rakennusblogia, kun usein oppii uusia asioita :). Meillä edessä ensi kesänä talon maalaaminen, tosiaan etukuistin valkoiset osat ja pilarit maalattiin jo nyt kun haluttiin vähän edustavamman näköisen etukusitin :). Mutta, kyselisin, millä konstein maalaatte noi valkoiset osat, kulmat, ikkunan ympärillä olevat laudat jne., niin että näyttää siiistiltä...? Vai täytyykö tosiaan peittää kaikki osat maalarinteipillä? Me tehtiin nyt niin etukuistilla, enkä siltikään ole koin tyytyväinen tulokseen - siellä sun täällä maali on silti mennyt teipin alle vähäsen tai sitten itse teippi ei kokonaan irtoaa vaan jää aivan millejä teipistä sinne laudan viereen enkä edes pinsetillä saa pois... Toivottavasti ymmärrät jotain mun kysymyksistä, olen ruotsinkielinen ja vaikea selittää suomeksi välillä ;). Mutta onko vinkkejä kokeneemmalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa,
   Kiva jos olet saanut jotain hyötyä tästä blogista, se on aina mukava kuulla! :)
   Tosiaan valkoinen maali tekee ihmeitä ja tulee kyllä vähän edustavamman näköinen!

   Meillä oli käyössä pahvia, eli revin esim. pahvilaatikosta (suht ohutta pahvia) semmoisia sopivan kokoisia paloja ja kun maalasin niin se pahvi mahtui hyvin esim. pilarin ja terassilaudan väliin, tai katon ja pilarin väliin, tai pidin sitä seinää vasten. Sitä ei tarvinnut teipata kiinni vaan sen kun painoi toisella kädellä niin toisella maalasi. Joihinkin ovenkarmeihin, sekä ikkunoiden ympärille laitoin kyllä maalarinteippiä kun maalasin, mutta toi pahvisysteemi oli myös paikoin kätevä.
   Toivottavasti sait selvää, hankala selittää! :) Hyvin ymmärsin mitä tarkoitat!

   Poista