torstai 19. heinäkuuta 2012

Muutoksia vielä pohjakuvaan?


Alla on tosiaan meidän talon pohjakuva. Se hieman eroaa alkuperäisestä Aurora 144 pohjasta.
Olemme miettineet että muuraamme kodinhoitohuoneen ja pesuhuoneen välisen oven kiinni. Silloin toiselle puolelle jää ihan mukava tila penkille ja pyyhenaulakoille.
Ja laitetaan lasiseinä erottamaan "pukuhuonetila" suihkuista. Toinen tutkittava asia on että minkälainen amme mahtuisi korvaamaan ikkunanpuoleisen suihkun. 
Eli amme tulisi kylpyhuoneen ikkunan alle.

Meillä tulee kokonaan "lasiseinä" olohuoneen ja kirjastohuoneen väliin. Lisäksi ostimme pariovien, sekä lasiseinien päälle vielä pienemmät ikkunat, jotta ne on samalla korkeudella olohuoneen ja kirjaston ulkoikkunoiden kanssa.
Tuossa pohjakuvassa muuten näyttää siltä että olisi seinänpätkä olohuoneen ja eteisen välissä, mutta siihen ei ole mitään seinää tulossa :) Tuulikaappi meille tulee, mutta siihenkin tulee kapea ikkuna välioven viereen joten pitäisi olla valoisa molempiin suuntiin.

 Ulkoapäin alkaa olla aika valmis! Ja tuohon maalisävyyn ollaan kyllä tosi tyytyväisiä vaikka aluksi oltiikin toista mieltä!

                                         - JS
                                     

8 kommenttia:

 1. minkälaista lasiseinää olette miettineet tuohon "pukuhuonetilan" ja suihkutilan väliin? meillä vielä mietinnässä, millainen seinä siihen tulisi. meillä on se oviaukko sinne kodinhoitohuoneeseen, niin jotain väliseinää olisi hyvä saada, ettei vesi vallan roisku joka puolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan ajateltu sellaista ihan yksinkertaista lasiseinää, mikä tilataan sitten saunaan tulevien lasiseinien mukana. Pidikkeillä laitetaan kiinni. Siihen lasin reunaan täytyy keksiä joku metallilista, tms. ettei reuna ole terävä.

   Poista
 2. Toivottavasti et nyt loukkaannu, mutta minun mielestäni on huono idea muurata tuo khh:n ja kylppäriin välinen oviaukko umpeen. Sitten kylppäriin joutuu aina kulkemaan kirjastohuoneen vai miksi tuo huone nyt teillä onkaan tulossa kautta. Kannattaa ainakin harkita asiaa todella tarkkaan ettei sitten myöhemmin harmita. Harvoin sitä kuitenkaan tulee kylpyhuoneessa istuskeltua penkillä, ennemmin kaipaa kulkuyhteyttä jos haluaa ulkoa tultua mennä suoraan suihkuun, samalla voi heittää likavaatteet koneeseen, pyyhkeet saunomisen jälkeen pesuun ym

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tosiaan loukkaannu, on kiva saada kaikenlaisia mielipiteitä! :)
   Olet ihan oikeassa että kyllä se tietysti joissakin käytännön asioissa, mitä mainitsitkin varmasti on toimivampi ratkaisu, että siinä oviaukko kodinhoitohuoneeseen on. Tätä ollaan pähkitty jo jonkin aikaa.
   Mutta tuo oviaukko tulee olemaan vähän "hankala", kun keittiön ja khh välinen ovi aukeaa siihen eteen. Ja sitten juuri yritimme miettiä noita mahdollisia tilanteita, milloin kulkisimme khh kautta pesutiloihin. Silloin kylpyhuone ei olisi niin "rikkoinainen" ja oviaukkoon menevä neliö saadaan käyttöön, jos seinä muurataan.
   Meidän aikaisemmassa omakotitalossa oli takkahuone mistä mentiin pukuhuoneeseen ja kylpyhuoneeseen ja khh oli erikseen ja siellä se toimi. Mutta tässähän on vielä hetki aikaa pohtia! :)

   Poista
  2. Minäkään en muuraisi sitä ovea umpeen, juurikin tuon Jenniesin mainitseman Heti ulkoa suihkuun -perusteen vuoksi.

   Tärkeintä on kuitenkin, että olette itse miettineet asiaa omalta kannaltanne - itsellehän te tässä kotia rakennatte.

   Ulkoväritys näyttää todella hyvältä ja samoin koko talo! :)

   Poista
  3. Kiitos, tyytyväisiä ollaan! :)

   Mietimme asiaa, itse käyn juoksemassa ja salilla ja mies just kysäs multa että mitä teet ekaks kun tulet vaikka juoksemasta - oli pakko todeta että menen keittiöön juomaan vettä ja yleensä venyttelen hetken, mutta päälivaatteet riisun heti ja ne onkin helppo heittää koneeseen kun tulee khh ovesta sisään! :) Katsotaan ja pähkitään!

   Poista
 3. Hei :) Ihana blogi, löysin tänne eilen kun googletin "lasiseinää" :) Olisi kiva kuulla teidän kokemus onko kirjastohuoneen ja olohuoneen välinen lasiseinä ollut hyvä valinta? Rajoittaako kauheasti sisustamista? Onko työläs pitää puhtaana? Meillä haaveissa pieni omakotitalo ja mietin, josko olkkarin ja vieras/tv huoneen seinän toteuttaisi kuten teillä. Toisi olkkariin lisää tilantuntua. Me toki ajateltu pelkistetympää lasiseinää, jossa esim 2-3 isoa ikkunaa ja lasipariovet. Noihin voisi sitten vieras/tv huoneen puolelle laittaa sälekaihtimet, jotka saa laskettua tarvittaessa kun tarvii vieraille suojaa / tv huonetta pimeämmäksi. Kiitos jo kerrot mitä olette tykänneet teidän lasiseinästä. yst. terkuin Jasminella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Jasminella! Kiitos viestistäsi! :)
   Mietimme silloin kun piti päättää haluammeko lasiseinän juurikin sitä että se lasiseinä ei ole kivan näköinen jos ikkunaruudut on täynnä tahmaisia sormenjälkiä koko ajan. Mutta kuitenkin päätettiin että se on vähän jotain spesiaalia ja tuo sitä valoisuutta. Ja ei kyllä olla päätöstä kaduttu! Nythän siihen on itse jo tottunut, mutta kyllä se ihanan avaran ja valoisan tekee tästä olohuoneesta ja kirjastohuoneesta. Ikkunaruutuja pyyhin ehkä kerran kahdessa/kolmessa viikossa tai useammin jos on tulossa vieraita :). Ainoat ikkunat joihin tulee kädenjälkiä on noi pariovet, koska käännetään kahvaa ja lapset saattavat työntää kädellä oven auki. Niin ja koira joskus tunkee naamansa lasiin kiinni, niin siitäkin saattaa jäädä jälki. Mutta tosiaan jos teille jo ne pariovet tulee, niin uskon että niiden puhtaanapito on työläämpää kuin itse "lasiseinien".
   Voisin vaikka kirjoittaa postauksen näistä lasiseinistä ja ottaa myös kirjastosta olohuoneeseen päin kuvia :)
   Mukavaa kesää!!
   T. Jenni

   Poista