torstai 9. toukokuuta 2013

Rakennustyömaan muuttuminen pihaksi ja nettishoppailua

Heippa,

Pikkuhiljaa piha alkaa näyttämään oikealta pihalta ja jännityksellä odotellaan koska maasta alkaa nousemaan jotakin vihreetä...


      Seuraavaksi multa kalkittiin, levitettiin nurmikonsiemenet ja jyrättiin. Ja mies rakensi etukuistin portaat. Portaista puuttuu vielä etulaudat ja sitten ne on valmiit. Aitalautaa takaterassilta jäi niin paljon yli että meinasimme tehdä reunimmaisten pylväiden väliin aidan, eli molemmille sivuille.

                                Valmiit rappuset löytyy kodinhoitohuoneen oven edestä...


 Sitten meillä tuleekin taas seuraava hankinta eteen, nimittäin pitäisi ostaa ruohonleikkuri.

Omakotitalossa asuminen vaatii kyllä aika monenlaisten koneiden ja tarvikkeiden hankintaa.
 Ja tuntuu että kaupoissa kiertelyyn ei ole aina aikaa, joten onneksi voi shoppailla myös näitä hankintoja netissä! Edullinen rakennus ja pihatarvikkeiden nettikauppa on http://verkter.fi, mistä löytyy mm. ruohonleikkureita ja trimmereitä, sekä monenlaisia työkaluja.

Rakentamaan alkavien kannattaa miettiä esim. hyvän sirkkelin hankintaa omaksi.
Mieheni osti rakennustyön alkuvaiheessa sellaisen ja itse kauhistelin silloin sen hintaa, mutta sillä on kyllä ollut käyttöä todella paljon ja satsaus siis kannatti, ennemminkin kuin että olisi aina lainannut vuokraamosta. Nytkin terassia ja rappuja tehdessä sirkkeli vinkuu pihalla naapureidemme iloksi ;)

                                           Mukavaa Helatorstaita kaikille!

                                                              - JS

                                      

                                                           * postaus sisältää mainoslinkin








8 kommenttia:

 1. Oijoi, teillä edetään kovaa tahtia pihamaalla.

  Viitsitkö kertoa, kuinka paljon laitoitte pihalle multaa, siis kuutiossa? Ja miten paksulti? Oon yrittänyt tuota meijän pihamaalle tarvittavaa multamäärää haarukoida, ja liki 300m3 kuulostaa vaan järkyttävälle määrälle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tuli noin 100m3 multaa pihalle. Meillä on savimaa alla ja jostain luin että se pitäisi kosteutta hyvin eikä tarvitsisi ihan 20cm paksuista kerrosta multaa. Minä kanssa jollain laskurilla laskin ensin netissä että tarvittais joku 160m3 vähintään. Tämä 100m3 oli aikamoinen kasa ja työmiehet jotka sen kaivureilla levitti sano riittävän hyvin. Oltaisiin muuten saatu sitä lisää vielä saman päivän aikana. Multaa on varmaan joku 10cm-15cm kerros. Nyt vaan toivotaan että parinviikon päästä meillä vihertää! :)

   Poista
  2. Kiitos tiedosta! Meilläkin pohja on luultavasti suht hyvä jo valmiiksi, sillä tontti oli vehreä ennen maatöitä, joten sen takia olen itsekin pohtinut, että vähempi multamäärä kuin 20cm riittäisi nurmialuielle. Istutuksille ja omenapuille yms. laitettaisiin tietty enemmän multaa.

   Ja kommentoin tähän samalla, että tosi kaunis kodari teillä! Tuo tapetti on nätti.

   Poista
 2. Apua, täydellinen maalisävy talolle! Parasta aikaa valitaan maalisävyä..Voisitko kertoa mikä maalisävy teillä on ja miltä firmalta? Auttaisi kovasti päätöksen teossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Eli meillä on maalina käytetty Teknoksen Nordica Ecoa ja harmaa sävy on NCS S-3000 N ja vaalea sävy on Teknoksen 7131. Ollaan kyllä oltu tyytyväisiä sävyyn. Ei ole liian laimea, muttei sitten taas liian tummakaan!

   Poista
 3. Eli vaalealla sävyllä on maalattu ns. "valkoiset" ikkunalaudat ym. Näyttävät kovin valkoiselta vaikka värikartassa taitaa olla vaalean harmaa. Hyviä vinkkejä, nyt vaan maalikauppaan. Kauan olemme valinneet väriä, aina taittuu johonkin muuhun mihin ei haluaisi. Näissä kuvissa näyttää melko puhtaan harmaalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi kun alkaa maalaamaan seinän harmaa sävy näyttää aika siniseltä. Mutta kun sen antaa kuivaa pari päivää, niin se sävy muuttuu siitä. Itse etsittiin mahdollisimman puhtaan harmaata ja tämä meidän kokeiluista oli paras. Ja tosiaan tuo "valkoinen" sävy sisältää harmaata, mutta näyttää kyllä valkoiselle tuohon harmaaseen yhdistettynä. :) Tsemppiä projektiin!

   Poista