perjantai 20. syyskuuta 2013

Järjestystä arkeen

Moikka,

Sainpas tänään tehtyä taas pienen inventaarion meidän eteisen vaatesäilytykseen. Inspiraation lähteenä toimi eilinen säätiedotus, mikä lupasi ensiviikolla tänne eteläänkin kylmää...

 Me ollaan törmätty väillä eli jokapäivä siihen että aamu hujahtaa nopeasti ja sitten kun on lähdön aika eli kova kiire töihin, kouluun ja päiväkotiin, niin yleensä toinen pari hanskoista on hukassa, sekä hattu on jossain, jne. Viime keväänä otettiin jo käyttöön nämä puulaatikot, joihin jokaiselle tehtiin oma laatikko helpottaaksemme meidän arkea.
Kesällä puulaatikot ei juurikaan olleet käytössä, mutta nyt taas kun hattuja, hanskoja ja villasukkia rupeaa tarvitsemaan, niin koin tämän taas hyödylliseksi.

                     
                               Meillä eteisessä toimii kaapistoina Ikean Pax kaapistot.


 Toisella puolella on kaksi 50 cm leveää hyllystöä, jossa toisella puolella on näitä puulaatikoita.


Oikean puoleisessa hyllykössä tulee säilytettyä sellaista tavaraa mikä ei ole jokapäiväisessä käytössä.  Toisella puolella on taas poikien ulkoiluhousut ja mun ulkotakkien kanssa käyttämäni huivit.   Kenkälaatikoissa on nappikset ja sisäpelikengät, alempana rullaluistimet, jne.


               Puulaatikoissa meillä jokaisella perheenjäsenellä tosiaan on oma laatikko.
 Minulla ei ole kuin muutama suosituin "sisähuivi" omassa laatikossa. Tunnustan että huivit on mun pahe ja niitä löytyy pari laatikollista meidän vaatehuoneesta, joten tossa ei ole kuin ne "suosituimmat". Omat talvihatut on vielä varastossa.


      Koululaispojan laatikosta löytyy jo ohuita pipoja, koska pyöräilee kouluun joka aamu. 
                  Nyt on villasukatkin valmiina laatikossa pakkaskelejä odotellessa.

Kunnon tilanjakajat puulattikoihin voisi myös toimia. Nyt on käyössä esim. Ainon jäätelöpurkkeja. Ne on muuten käteviä pienten tavaroiden säilytyksessä, tai eväs rasioina. Ja mikä parasta: aina saa syödä jäätelöä että saa tyhjän Aino purkin. :)
 Miehen laatikosta löytyy muutama huivi myös, 
sekä yhdet hyvät ulkoiluhanskat ja hattu. Niillä kuulemma pärjää.
 Toisella puolella kaapistoa meillä on metrin levyinen tankokaappi. Siellä säilytetään meidän takkeja.
Vieraiden takeille tai lasten kavereiden takit yleensä laitetaan eteisen naulakoihin. Kovasti yritän että se pysyisi muuten siistinä, eli omaväki käyttäisi aina liukuovikaapiston naulakkoa. Aina ei onnistu.


                                                        Meidän "vierasnaulakko"

                                              
 Kodinhoitohuoneessa on meillä myös toinen liukuovikaapisto. Rehellisesti sanottuna enemmän me käytetään kodinhoitohuonetta eteisenä, kuin virallisen sisäänkäynnin eteistä. Mies jättää työvaatteet aina khh liukuovikaapistoon ja siellä meillä on myös kenkätelineet, missä säilytetään arkena käytössä olevia kenkiä. Mutta hanskat ja hatut säilyy kuitenkin paremmassa tallessa eteisen laatikoissa, niin ei tule ongelmaa että toinen hanska löytyy kodinhoitohuoneesta ja toinen laatikosta, kun yrittää jankuttaa lapsille että sinne kun vie niin sieltä myös helposti löytää.

                                    Oikein mukavaa syksyistä perjantai-iltaa kaikille!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti